Vidre acústic

AVANTATGES D’UNA FINESTRA BALCONERA EQUIPADA AMB VIDRE ACÚSTIC

   • Combat els sorolls molestos

  • Augmenta la calma i el confort a la vivenda

  • Redueix els problemes d’insomni

  • Facilita la concentració en l’estudi

El vidre acústic és un vidre compost a l’exterior per un vidre laminat de dues làmines unides entre si per una capa de plàstic (PVB) dissenyada per reforçar l’aïllament acústic, una cambra d’aire, i un segon vidre interior, que pot ser un vidre simple (transparent o matisat a l’àcid per preservar la intimitat) o un vidre també laminat amb funció d’aïllament tèrmic, control solar, baixa emissivitat o de seguretat.

Els decibels (dB) mesuren la intensitat del soroll. El nivell d’audició està fixat en 0 dB, per sota del qual l’oïda humana no percep el so. El llindar del dolor físic per a l’oïda està al voltant dels 140 dB. Un avió a l’enlairar genera 130 dB. Un ambient silenciós no vol dir que el nivell sonor sigui 0 dB. Una estança confortable no ha de superar els 40 dB durant el dia i 35 dB durant la nit. Amb 50 dB apareixen dificultats de concentració. En un bosc tranquil trobarem 20 dB, en una biblioteca 35 dB, en una oficina de 60-70 dB. El soroll provinent d’un carrer amb trànsit rodat és de 75-80 dB. Un vidre simple atenua el soroll 20 dB. Aquest vidre no és una eficaç barrera contra la contaminació acústica. Un vidre doble pot aconseguir una atenuació de 30-32 dB. La relació preu-rendiment d’aquest vidre doble és excepcional.

Pensem que per a l’oïda humana cada 10 dB addicionals d’atenuació acústica significa reduir subjectivament la percepció del soroll en un 50%. Amb un vidre doble acústic normal s’aconsegueix una atenuació acústica de 36-40 dB, aconseguint un aïllament acústic d’alta qualitat. Amb un vidre doble acústic elevat s’aconsegueix una atenuació acústica de 42-45 dB, és a dir redueix en un 50% la percepció subjectiva del soroll respecte a un vidre doble. Aquest tipus de vidres són recomanables per a llocs amb gran càrrega acústica. Per aconseguir un bon aïllament acústic no n’hi ha prou amb un bon vidre acústic: a més és essencial un muntatge professional.

VÍDEO DE PROVA ACÚSTICA

practicada a una balconera equipada amb vidre acústic al barri de l´eixample de barcelona

Necessites més informació?

Si us plau, omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Va acceptar la Política de Privacitat